Около 10 000 тона хартия годишно преминават през пощенските ни кутии само

...
Около 10 000 тона хартия годишно преминават през пощенските ни кутии само
Коментари Харесай

Близо половината от домакинствата в София не желаят хартиени брошури

Около 10 000 тона хартия  годишно   минават през пощенските ни кутии единствено в София под формата на неадресирана реклама. Това заяви пред БНР Георги Табаков, координатор връзки на плана „ СТОП реклама! “ и ръководител на Българския стопански конгрес.

" Това са от порядъка сред 170-200 000 дървета , които са нужни за производството на тази хартия. "

Целта на акцията е  да се понижат количествата на неадресираната хартия в пощенските кутии на семействата в столицата.

Направени са две изследвания – едното през 2019 година, когато е квалифициран планът и друго – при започване на 2022 година

" И двете изследвания демонстрираха едно и също нещо – близо половината от семействата в София биха желали да имат опция да се откажат от приемане на хартиена реклама. 47% е точното число на хората, които желаят да се откажат ", разясни Табаков в предаването " Преди всички ".

По-младата публика желае да се осведоми през мобилни приложения. Около 42% желаят да продължат да получават хартиена реклама, като измежду тях има хора от всички генерации , не са единствено по-възрастните, означи Георги Табаков.

Всеки може . 

" Не мислим, че единствено със залепянето на един стикер ще се оправят нещата. Това е забележимото от нашия план. Всъщност е доста значимо казусът да бъде решен при източника – огромните търговски вериги и компании , които отпечатват тези огромни количества реклама. Ние това целим – те да понижат тиражите си ", разяснява Табаков. По думите му в тази посока се работи в синергия с огромните вериги и няма опълчване. 

47-те %, които желаят да се откажат, не са маркетинг цел на огромните вериги и по-скоро се нервират от приемането на сходни реклами , аргументира се още Табаков.

Той посочи, че това ще бъде от изгода и за комерсиалните вериги, които ще понижат разноските си .
Цялото изявление по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР